14-06-10

Tagliatelle met zalm

Vandaag een superlekker gerechtje klaargemaakt uit 'De zilveren lepel Pasta' :
Tagliatelle met zalm. Heel eenvoudig klaar te maken maar superlekker ...

 

pasta

 

Dit heb je nodig :

50 g boter
100 g gerookte zalm, fijngehakt
sap van 1/2 citroen, gezeefd
1 dl slagroom
5 eetlepels whisky
275 g verse tagliatelle
zout en peper
dille

Zo maak je het :

Smelt de boter in een pan, doe er de zalm bij, roer en giet er het citroensap bij.
Laat alles een paar minuten pruttelen, voeg de room en whisky toe en breng de saus met zout en peper op smaak. Laat hem 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Kook de tagliatelle in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken,
doe ze bij de saus en houd ze nog even op het vuur.
Voeg eventueel nog wat fijngesnipperde dille toe.
Rooer voorzichtig en schep ze in een warme schaal.

Succes gegarandeerd.

18:49 Gepost door no name in Eten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasta, zalm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.