28-12-10

Speculaasjes

Naar jaarlijkse traditie bakken wij speculaasjes in de kerstvakantie. Mama maakt de deeg en A. steekt de vormpjes uit
(en papa helpt meesmullen)

Ik moet zeggen dat het ieder jaar beter en beter lukt (volgens A. smaken ze ieder jaar hetzelfde ...)

Voor :

speculoos voor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Na :

speculoos na.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept :

 

• 125g bloem

• 67g donkere basterdsuiker

• 75g boter in stukjes

• 1/2 theelepel speculaaskruiden

• 1/2 theelepel sodabicarbonaat

• 2 eetlepels melk

 

- Meng de bloem, de sodabicarbonaat, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.

- Voeg de boter en vervolgens de melk toe en kneed tot een soepel geheel.

- Laat het deeg een paar uur in de koelkast rusten.

- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dik en maak figuurtjes met een uitsteekvorm

- Bak de speculaasjes + 15 min in een voorverwarmde oven op 170°C.

 

 

 

15:58 Gepost door no name in Eten, Koken, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.