15-01-11

Snelle pizza's

Vrijdagavond is meestal pizza-avond. Diepvriespizza gaat op de duur vervelen, verse pizza maken duurt nogal lang. Dit is de ideale oplossing : snelle pizza's.

Je halveert pita broodjes en legt ze even op de grillplaat. Je besmeert ze vervolgens met tomatensaus en belegt ze mozarella. Na het bakken strooi je er nog wat oregano op.

Snel klaar en super lekker met een goed glasje wijn.

 

pizza.jpg

16:54 Gepost door no name in Eten, Koken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-10

Speculaasjes

Naar jaarlijkse traditie bakken wij speculaasjes in de kerstvakantie. Mama maakt de deeg en A. steekt de vormpjes uit
(en papa helpt meesmullen)

Ik moet zeggen dat het ieder jaar beter en beter lukt (volgens A. smaken ze ieder jaar hetzelfde ...)

Voor :

speculoos voor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Na :

speculoos na.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept :

 

• 125g bloem

• 67g donkere basterdsuiker

• 75g boter in stukjes

• 1/2 theelepel speculaaskruiden

• 1/2 theelepel sodabicarbonaat

• 2 eetlepels melk

 

- Meng de bloem, de sodabicarbonaat, de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.

- Voeg de boter en vervolgens de melk toe en kneed tot een soepel geheel.

- Laat het deeg een paar uur in de koelkast rusten.

- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dik en maak figuurtjes met een uitsteekvorm

- Bak de speculaasjes + 15 min in een voorverwarmde oven op 170°C.

 

 

 

15:58 Gepost door no name in Eten, Koken, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-10

Confituur

Wat is er lekkerder dan een lekkere confituur op een verse of geroosterde boterham (liefst geroosterde brioche)...

Dit is toch wel een van mijn favorieten (gekocht bij Le marche de lalie in Normandië)

confituur.jpg

17:06 Gepost door no name in Eten, Vakantie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |